• Relatii Clienti
  • L-V 10:00 - 18:00
  • +40312294511
  • info@parfumexpress.ro

Salvador Dali,aromele pictorului de geniu.

Salvador Dali , unul dintre cei mai activi si prolifici pictori ai secolului 20 , nu s-a multumit sa stea doar in fata sevaletului ci si-a exprimat si prin parfumuri gusturile unice si genialitatea.

In anul 1981 , o companie franceza de parfumuri nou infiintata l-a contactat pe artistul suprarealist si i-au facut acestuia oferta de-a lucra la crearea unei noi compozitii de parfum . Dali a acceptat cu placere sa participe la proiectarea sticlei dar si a noii arome . Din aceasta intalnire s-au nascut parfumurile Salvador Dali , o serie de aproximativ 20 de bucati care surprind fiecare prin flaconul propriu , original.

Sticla primului parfum Salvador Dali Femme , reda intocmai un detaliu facial al picturii Afrodita , capacul avand forma nasului iar sticla forma gurii . Potrivit legendei , la cererea pictorului , parfumul reprezinta un amestec de trandafir , floarea preferata a sotiei lui Dali si de iasomie , floarea preferata a atristului.

Parfumul Laguna a aparut ca un omagiu adus pictorului ,la un an de la disparitia acestuia . Desi a fost conceput ca un parfum special de vara , totusi nu doar dalia isi revarsa aroma , ci , dupa uscare , purtatorul va fi inundat si de notele fine , orientale . Versiunea Laguna Maravilla , cu arome citrice este deja foarte cunoscuta.

Dalissime , acest parfum floral-fructat a sarbatorit implinirea a o suta de ani de la nasterea Galei ,sotia pictorului . Sticla intruchipeaza forma unei coloane din Corint si apare deja bine-cunoscuta forma de nas si gura din pictura cu titlul Craciun a lui Dali.

Dalimix a fost conceput ca un parfum unisex cu arome floral-lemnoase . Muschiul proaspat , irisul si aroma dulce de pepene galben si zmeura formeaza acorduri armonioase in acest parfum . Notele de baza lemnoase il fac atractiv pentru ambele sexe.
Unul dintre cele mai bine vandute parfumuri Dali , Le Roy Soleil a aparut pe piata in 1997 . Sticla unica a acestuia a fost inspirata de pictura lui Dali intitulata Regele Soare . Parfumul este insusi rasaritul inchis intr-o sticla . S-ar putea spune ca toate aromele clasice sunt continute de aceasta sticla magica.
Parfumurile masculine Dali Black Sun si Dali Black Sun Sport apartin familiei olfactive de arome lemnoase . Aromele clasice masculine continute trezesc adevarate orgii deopotriva pentru nasul barbatilor dar si al femeilor.
Seria tinereasca Lips , cu sticlele revarsandu-se de buze este parfumul care satisface gusturile tuturor . In aceasta serie pot fi intalnite deopotriva notele verzi , aerisite si luminoase precum si aromele proaspete si dulci care-i sporesc farmecul . Parfumurile care fac parte din aceasta serie sunt : Eau de Ruby Lips , Purplelight , Purplelips si Rubylips.
Dalistyle este preferatul iubitorilor de parfumuri citrice si arome proaspete , in timp ce Dalimania este un parfum oriental cu adevarat palpitant si luxuriant . Daliflor este unul dintre cele mai vesele si jucause parfumuri Dali, Little Kiss este intruchiparea unui buchet de primavara iar Little Kiss Chery evoca in cel care-l poarta inflorirea ciresilor, primavara.