• Relatii Clienti
  • L-V 10:00 - 18:00
  • +40312294511
  • info@parfumexpress.ro

Lanvin

Mama si fiica : logo-ul Lanvin este cunoscut in intreaga lume . Putini oameni stiu , insa , ca acest logo a fost inspirat de relatia dintre Jeanne Lanvin si fiica sa . Jeanne Lanvin si-a inceput cariera in 1883 , ca simpla croitoreasa . Dupa ce si-a inceput propria afacere s-a casatorit , dar in scurt timp a si divortat , astfel ca si-a crescut singura fiica , cea careia-i cosea singura hainele . Curand , aceste haine au avut un succes atat de mare , incat tot mai multe femei au cerut haine asemanatoare . Astfel a luat fiinta ideea de Casa Lanvin , la baza careia sta crearea de haine pentru fetite dar si haine asemanatoare , pentru femei , acestea asigurandu-i succesul .
In anii ' 20 , colectia de haine s-a imbogatit prin abordarea tinutelor masculine , dar si a celor din blanuri , iar mai apoi s-au ocupat si de design interior . Dupa moartea lui Jeanne Lanvin , survenita in 1946 , Casa Lanvin a ramas sub controlul familiei , iar mai tarziu a fost cumparata de firma Louis Vuitton , apoi de gigantul modei , Casa L'Oreal . Incepand cu anul 1920 , cel mai important sector de care s-a ocupat Casa Lanvin a fost productia de parfumuri .
Primul parfum , Arpege , este in ascensiune , facand parte din cele mai bune parfumuri ale tuturor timpurilor . Jeanne i-a rugat pe doi parfumieri sa creeze un parfum de foarte buna calitate cu ocazia aniversarii a 30 de ani a fiicei sale mult iubite . Astfel s-a nascut parfumul Arpege , a carui traducere ne duce cu gandul la termenul muzical (arpegiu=sunet intrerupt) si in care o simfonie alcatuita din 62 de componente intre care aldehidele si notele florale joaca un rol major . O versiune mai usoara , flora-fructata este Eclat d'Arpege , care reprezinta intalnirea de poveste a fructelor si a florilor minunate . Feminin , moale si fin , se desfasoara mai ales in zilele cu soare fierbinte . Vaporos , usor si fin pudrat , adica intr-un singur cuvant : Oxygene ! Laptele ultra-moale , folosit destul de rar ca si ingredient la parfumuri este unul din motivele ca parfumul Oxygene sa fie unul incitant , dar nu numai . Caracterul picant si puternic piperat se dezvaluie in mod clar datorita trandafirului, irisului si gardeniei. Parfumul Oxygene Pour Homme este unul picant si lemnos-aromat , in care condimentele se amesteca armonios cu aroma masculina de copac , fiind perfecta pentru pielea barbatilor . Casa Lanvin nu se poate spune ca-si rasfata admiratorii , din moment ce parfumurile create pentru ei sunt destul de rare . Exceptie face parfumul Lanvin L'Homme , cel care subliniaza caracterul barbatesc si latura romantica a acestuia . Pe langa notele puternic masculine , in compozitia lui gasim si notele proapete de lavanda si iasomie romantica .
Rumeur este aroma romantismului francez . Avand trandafirul in mijloc si construind in jurul acestuia aroma de prune dulci si flori noi , Rumeur este cu adevarat un parfum fermecator si elegant . Fratele sau mai mic , Rumeur Rose 2 este un parfum incantator , in care, alaturi de trandafir , un rol important il au lamaia proaspata , para zemoasa si notele verzi . Romantism francez in zilele de lucru!
Casa Lanvin a creat parfumul Jeanne Lanvin special tinerilor , ca acestia sa se simta imbracati intr-o minunata rochie roz . Acest parfum radiaza vitalitate , senzualitate si fericire datorita boabelor dulci de fructe , bujorului fermecator si caldurii moscului . Noul Jeanne La Rose pastreaza notele dulci si fermecatoare ale boabelor de fructe din parfumul Jeanne Lanvin , dar este completat cu un parfum pulverulent si curat de trandafir si cedru.
Casatoreste-te cu mine! Aceasta s-a auzit foarte des in 2010 in parfumerii , deoarece in acest an a aparut parfumul Lanvin Marry Me! S-a dovedit a fi o aroma foarte potrivita , nu doar in randul mireselor . Notele foarte feminine si elegante le putem explora si in parfumul Marry Me! Un parfum luminos , floral -fructat , el insusi o poveste de dragoste minunata!